Överraska gästerna på nyår med en riktigt härlig och god efterrätt! Glassbomb med björnbär blir ett festligt avslut på middagen.

 

Glassbomb är en häftig efterätt på nyår

Läs också: Vår bästa nyårsmeny

Bästa efterrätten på nyår – glassbomb med björnbär

En riktig praktfull efterätt som är enkel att få till med hjälp av färdigköpt glass. Välj en god vaniljglass av hög kvalitet och förädla den med färska bär och nötter.
6–8 portioner
BJÖRNBÄRSSÅS:
300 g frysta björnbär

1 dl strösocker
GLASSBOMB:
1 1/2 + 1/2 liter vaniljglass av god kvalitet
50 g pistaschnötter, grovt hackade
2 dl minimaränger
1–1 1/2 dl av björnbärssåsen
DEKORATION:
Färska björnbär
Hackade pistaschnötter
Minimaränger
1. Björnbärssås: Lägg de frysta bären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt dem tina långsamt på medelhög värme och mosa bären. Ställ såsen åt sidan och låt svalna.
2. Glassbomb: Ta fram vaniljglassen och låt den bli mjuk. Klä insidan av en stor bunke, cirka 25 centimeter i diameter, med plastfolie och låt ändarna hänga över kanten.
3. Blanda 1 1/2 liter vaniljglass med pistaschnötterna och minimarängerna. Täck bunkens insida med glassmassan så att det blir ett ”hål” i mitten. Pressa ner en mindre skål i hålet som glassen kan forma sig runt. Lyft ur skålen och ställ in glassbunken i frysen någon timme.
4. Blanda under tiden resten (1/2 liter) av vaniljglassen med 1–1 1/2 dl av björnbärssåsen.
5. Ta ut bunken ur frysen och fyll hålet med björnbärsglassen. Jämna till ytan och ställ in bunken i frysen ett par timmar till.
6. Ta ut bunken 15 minuter före servering och lossa glassbomben från bunken. Häll över lite av den kvarblivna björnbärssåsen och avsluta med hackade pistaschnötter, minimaränger och färska björnbär.

Fler recept på glass:
Lättlagad och läcker saffransglass
Ljuvlig glasstårta med bär

NUVARANDE Glassbomb med björnbär – häftig efterrätt till nyår
NÄSTA 10 underbara punschverandor att drömma om