Milda men spännande smaker och ingredienser i en matig sallad med potatis och grönkål!

Potatissallad med grönkål
Salladen blir ännu mer matig med lite fetaost. Om du inte hittar ekologisk potatis välj då en god fast delikatesspotatis, till exempel Amandine.
4 portioner
1 kg fast ekologisk potatis
400 g ekologisk grönkål
1 msk ekologisk olivolja
3–4 ekologiska ägg
50 g tamarirostade snacksmandlar (Kung Markatta)
1 kruka ekologisk koriander
2 dl kokta linser, gärna ekologiska
SAFFRANSDRESSING:
1 paket saffran
1 ekologisk citron, saften från
2 msk honung
5 msk ekologisk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 spansk pepparfrukt
Salt
Svartpeppar
1. Tvätta och koka potatisen hel i saltat vatten. Blanda under tiden dressingen.
2. Saffransdressing: Lös upp saffranet med 1 tsk hett vatten i en skål. Tillsätt citronsaft, honung, olivolja och vinäger. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med dressingen och smaka av med vinäger, salt och peppar.
3. Potatissallad: Häll av vattnet på potatisen och låt den svalna så mycket att du kan ta i den. Dela potatisarna i mindre bitar med en kniv. Häll dressingen över den varma potatisen och blanda runt så att den sugs in. Låt svalna.
4. Repa kålbladen i mindre bitar utan att den hårda mittbiten kommer med. Krama in bladen med olja och lägg på en plåt. Torka i ugnen i 175 grader i ca 10 min. Rör om efter halva tiden.
5. Koka äggen mjuka i ca 6 min, spola kallt och skala dem.
6. Hacka mandlarna och koriandern, även stjälkarna. Blanda hälften av kålen med potatisen, linserna, mandlarna och koriandern. Lägg upp på ett fat. Dela äggen och lägg överst tillsammans med resten av kålen. Strö över flingsalt och ny­malen svartpeppar.
Ur Lantliv 2/2015

Prova också:

Sugen på ännu mer bra recept och matinspiration? Klicka här för att prenumerera på Lantliv mat&vin, i år med 8 härliga nummer!