Vi gillar Diana Dontsovas inspirerande matblogg By Diadonna. Vi frågade henne hur hon själv kommer i julstämning.

Diana diadonna Dontsova

Hur skapar du julstämning?
–  Julen är den högtid på året jag gillar bäst. För min del krävs det ganska lite för att komma i julstämning. Det räcker att baka med alla härliga julkryddor och dofter. Sen tänder vi en hel del levande ljus både morgon och kväll. Många får julkänslan genom att pynta och pyssla, jag bakar hellre. Mina tips är att göra det man tycker om och det som känns bra.

Vad kan du inte vara utan på julbordet?
– Sill och varmrökt lax är mina favoriter på julbordet. Det blir inte så mycket sill resten av året vilket gör att jag ser fram emot det till julen. Vi brukar ha tre sorters sill och jag föredrar den krämiga sorten gjord på creme fraiche. De senaste åren har kalkonen blivit ett inslag på julbordet hemma hos oss. Jag kan nästan säga att vi bytt ut skinkan. Oavsett vad som serveras på ett julbord är den varmrökta laxen godast. På gottebordet är det utan tvekan mandelmusslor med grädde och hemmagjord sylt.   

Vad har du för önskningar för det nya året?
– Mina önskningar för 2015? Jag kan väl säga att jag är har två yrken, lärare och matkreatör.
Just nu måste jag bestämma vilken väg jag ska gå. Det är inget lätt beslut att ta men något jag måste fundera över. Min önskning för 2015 är att jag får tid att göra det jag tycker om och att det beslut jag fattar visar sig vara det rätta.

Bjud på Dianas söta pizzagranar till glöggfesten!

Bjud på Dianas söta pizzagranar till glöggfesten!

Runda ostar dekorerade med granatäpple och färska fikon blir vackert och festligt.

Runda ostar dekorerade med granatäpple och färska fikon blir vackert och festligt.

Läs också hur du gör godaste glöggen.

Läs också hur du gör vackra pepparkaksbakelser.