Rabarbercurd är världens kanske godaste curd! Perfekt mellan bottnarna i en god jordgubbstårta, eller som pålägg på några nybakta frallor.

så gör du egen rabarbercurd

Foto: Lisa Björner

Rabarbercurd

Världens godaste curd! Perfekt mellan bottnarna i en god jordgubbstårta, eller som pålägg på några nybakta frallor. Håller cirka en vecka i kyl.
Ca 5 dl
450 g rabarber
150 g jordgubbar
2 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
5 äggulor
70 g smör
Skal från 1/2 citron
1 msk majsstärkelse + 2 msk citronjuice

Gör så här:

  1. Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka rabarbern och jordgubbarna med socker och vatten tills det blivit mos. Mixa allt till en slät puré och låt svalna något.
  2. Vispa äggulorna lätt och vispa därefter ner dem, tillsammans med citronskal, smöret tärnat i kuber och majsstärkelsen som rörts ut i citron­juicen. Rör hela tiden så att allt blandar sig väl.
  3. Värm blandningen på svag värme, rör hela tiden i botten så att rabarbercurden inte bränner fast och så att äggulan inte koagulerar. När curden börjar tjockna, och det bildas synliga spår efter vispen när du rör, är den klar.
  4. Häll upp curden på väl rengjorda burkar. Förslut och förvara burkarna i kylskåp. Receptet var med i Lantliv mat&vin nr 3 2018

   Följ med oss till vackra Champagne 26-29 september 2018! Vi bor på slott bland vinfälten och besöker  tre av Champagnes mest spännande vinhus – Bollinger, Ayala och svenska Hatt et Söner.

resa till champagne