Älskar du William Morris-tapeter kommer du att älska det här! Nu blir de berömda mönstren kläder i en av H&M:s kollektioner. För den som vill ha ännu mer av Morris visas just nu även en utställning om formgivarens liv.

William Morris var en av de centrala personerna i den engelska Arts and Crafts-rörelsen och hans vackra hantverk spreds över hela Europa under sekelskiftet 1900. Än i dag syns formgivarens mönster på tapeter i mängder av hem. Särskilt hemma hos alla oss som älskar sekelskifte…

Nu kan även Morris-entusiasten klä sig i de vackra mönstren. I höst släpper nämligen H&M en kollektion i samarbete med anrika Morris & Co. Kollektionen bjuder på kappor, jackor, byxor, romantiska klänningar och blusar samt stickade höstplagg prydda med några av Morris mest ikoniska mönster som Love is Enough, Marigold och Pimpernel. Kollektionen finns i butik och online från och med den 4 oktober.

Kjol william morris hm samarbete 2018

Foto: H&M

William morris monster tapet hm klanning samarbete

Foto: H&M

Morris tapet monster hm klanning

Foto: H&M

Morris samarbete hm monster blommor

Foto: H&M

Hm samarbete william morris tapeter

Foto: H&M

Klanning hm morris tapeter
Kjol hm morris monster
Kavaj hm morris
Morris tapet hm byxor

Hm klanning monster william morris
Sjal scarf hm tapet morris

Morris pimpernel tapet monster blomma

Pimpernel är en av Morris & Co:s mest populära mönsterbilder som även återfinns i William Morris matsal i Kelmscott House.

William morris tapet

The Brook är inspirerat av medeltida gobelänger med naturmotiv.

Morris and co tapet snakeshead

Snakeshead var William Morris eget favoritmönster.

Får du inte nog av William Morris kan man nu även besöka en utställning på Millesgården i Stockholm som berättar om William Morris liv och verk. Utställningen, som är den första om formgivaren i Sverige, berättar historien om den framgångsrika affärsmannen och fabrikören som samtidigt var brinnande socialist. Utställningen visas 15 september – 3 februari 2019 på Millesgården på Lidingö, Stockholm.