Sugen på ett roligt projekt i sommar? Vad sägs om en lekstuga till barnen, barnbarnen eller kanske till dig själv? De här lekstugorna är nämligen så fina att åtminstone vi är redo att flytta in direkt.

1. Mysiga kvällar
Okej, den här stugan skulle lika gärna kunna vara en liten gäststuga. Vi älskar den röda rundade dörren, ljusslingan och utemöblerna.

2. Finaste glasscaféet
Varför inte sätta upp en liten kiosk på bakgården? Barnen har roligt och du kan bli serverad en glass eller kall saft i baren. Källa.

3. Träkoja med extra allt
Det här bygget är verkligen helt makalöst och du lär ha nyfikna åskådare runt huset om du ger dig på något liknande. Lekstugan är som ett mindre äventyrsland och utrustad med broar, klättervägg och rutchkana.

4. New Orleans-känsla
En lekstuga på pålar är ett smart sätt om du inte har träd, men ändå vill komma upp. Vi älskar känslan i den här lekstugan som pyntats med färgglada stolar, en griffeltavla, skrivbord och en jordglob.

Lantliv_lekstuga2_1

5. Stilren tvåvåningsstuga
Lekstugan Funkis med loft har två våningar och en rolig och tilltalande design. Dessutom är den anpassad för förvaring över vintern. Cirka 20 000 kr, Minihusen.

Lantliv_lekstuga3

6. Ett litet kryp-in
Redig och rejäl lekstuga i kraftigt virke och med vindskivor av plåt på taket och vid fönstren. 13 500 kr (exklusive verandagolv), Specialsnickerier i Husqvarna

Lantliv_lekstuga4

7. Glädjespridare
Lekstugan Happy på cirka 7 kvm med två rum och en liten kiosklucka. 15 590 kr, Jabo.

Lantliv_lekstuga5

8. Med vita knutar
Söt lekstuga med måtten 1,85 x 2,55 meter. Altanen framför huset är extrautrustning och kostar 1 500 kr. 14 000 kr, Berggrensstugor

9. Amerikansk förort
Visst för den här lekstugan tankarna till The Hamptons? Detaljerna i fönstren, postlådan och blomlådorna är pricken över i.

Lantliv_lekstuga7

10. Från en svunnen tid
Vi måste visa den här otroligt charmiga gamla lekstugan som står på Odelsjö gård i Döderhult. Går inte att köpa någonstans men om man funderar på att bygga en lekstuga själv kanske man kan få lite inspiration. Lyckost de barnen, säger vi! Källa

Lantliv.com visar 8 fantastiska lekstugor.

11. Sagoinspiration
Lilliput play homes hittade vi den här fantastiska lekstugan som kan ge inspiration vid ett eget bygge.

Lantliv_lekstuga9

12. Matcha huset
Har du ett sekelskifteshus med brutet tak kanske det här kan vara något att matcha med på tomten? 29 900 kr, Lektema.