BAKOM KULISSERNA

Hallå där Eva Lindh! Lantlivs stylist som inte bara har järnkoll på mode utan även vet hur man handskas med alla djur som ofta är med som statister i de lantliga miljöerna.

Vad hände i den skånska hästhagen där ni fotograferade modereportaget till det här numret?
– Ett gäng busiga små ponnyer som gick i hagen omkring den lilla höladan där vi fotograferade blev helt sjövilda inför dukningen och modellens blombukett. De ville åt allt och var SÅ nyfikna att vi inte kunde lämna det dukade bordet obevakat. Det uppstår många dramatiska situationer som inte syns i bild.

Hur lyckades ni fotografera mode i röran?
– Jag och makeuptjejen fick mota bort ponnyerna under fotograferingen, vilket var lite kruxigt eftersom makeup-tjejens skotska terrier var livrädd och fick bäras hela tiden. Jag har aldrig sett maken till sociala hästar. De var mer som glada labradorer. Den dag jag blir med lämplig trädgård kommer jag garanterat köpa några att ha som betande gräsklippare!

I tidigare modereportage har vi sett lurviga nötkreatur, skygga gotlandsfår, myskankor och bångstyriga gäss. Vad blir nästa utmaning?
– Nu väntar jag på att få plåta alpackor. Det är fantastiska, charmerande djur. Kanske kan det bli aktuellt i något ulligt höstnummer!

Lantliv fotograferade mode i hästhagen.

En hage i skånska Höllviken gör sig fint för Lantlivs modebilder.

hast_behindthescenes