Nu ligger en riktigt häftig gård från 1600-talet ute till försäljning. Två charmiga boendehus renoverade med otrolig fingertoppskänsla, en lada med stall samt 7 hektar mark. Och omgivningen? Sagolikt vackert naturreservat och sjön Hjärtsjön.

Precis på gränsen till Östergötland och inte långt ifrån Sörmlands län ligger den här fina gården som länge var Närkes näst största privatägda gård. Innan de nuvarande ägarna köpte den år 2009 stod husen tomma i 60 år. Nu är stora delar av gården renoverad och ligger ute till försäljning. Och här snackar vi unik chans. De underbara husen Mellanhuset och Bykstugan säljs tillsammans med 7 hektar mark och en lada där det finns stall, verkstad samt butik i två våningar. Runt omkring gården finns naturskyddade skogar och 800 meter bort hittar du ett vackert naturreservat och sjön Hjärtsjön.
Även huvudbyggnaden Oskarsgården från 1650 finns till salu med lada och mark. Men vill man slå till på hela kalaset kan man göra det med. Följ med på en spännande husesyn!

grind till 1600-talsgården

Välkommen in till gården!

1600-talsgård

Mellanhuset (längst fram), Bykstugan (vita huset) säljs tillsammans med en stor lada som blivit stall samt 7 hektar mark. I bakgrunden syns Oskarsgården.

1700-talshus

Det vackra Mellanhuset är ett reviterat timmerhus från år 1780. Det är 100 kvadratmeter stort med tre sovrum. Det första lagret med lerklina är lagt på fasaden. Det ska sättas på ett andra lager puts, en kalkputs, och tanken är att det sedan ska målas äggskalsvitt som Bykstugans fasad och ha en olivgrön dörr.

målad gammal dörr

Välkommen in!

inredning i 1700-talshuset

Vardagsrum

mellanhuset10

kök

Köket

mellanhuset5

gammal trappa

Trappa upp till andra våningen

mellanhuset23

Sovrum i lantlig stil

mellanhuset-1

Ännu ett av de tre sovrummen

badrum i gammal stil

Badrum där dusch ska sättas in


Den fina lilla Bykstugan från 1700-talet är ca 35 kvadratmeter stor samt har ett sovloft. Det här huset totalrenoverades år 2010.

bykstugan

Välkommen in till Bykstugans kök

bykstugan7

Allrum

bykstugan9

I mitten av huset finns en stor härlig murad skorsten med insatskamin.

bykstugan13

Mysigt sovloft

tradgard

Trädgården

vastra-ladan-med-stall-verkstad-och-butik2

I ladan finns ett stall med 4 stora boxar, en sadel- och foderkammare, en 100 kvadratmeter stor verkstad samt en nybyggd inredningsbutik i två våningar på 90 kvadratmeter.

stall

Stallet

hage

Runt gården finns rikligt med fina hagar och betesmarker.

Utgångspriset för Mellanhuset, bykstugan, ladan med stall, butik och verkstad samt 7 hektar mark är 2 500 000 kr. Läs mer hos Mäklarringen

oskarsgarden-som-den-avkladd-ser-ut-idag
Oskarsgården som byggdes år 1650 ligger också ute till försäljning. Här är mycket av det ”tråkiga” renoveringsarbetet gjort. Kvar är rumsindelning, isolering och ytskickt. Oskarsgården säljs tillsammans med en lada och 7 hektar mark för 1 350 000 kr. Läs mer hos Märklarringen.

Foto: Linda Svensson/LS Photo & Design