Historia, bevarade detaljer och en trädgård med enorm potential – ett mysigare hus får man leta efter. Och det en lång, lång tid. Spana in bilderna och dröm dig bort till en grönskande närvaro på Gotland.

År 1909 restes detta underbara lilla hus i Stånga, fem mil utanför Visby på Gotland. Nu, ett rågat sekel senare, är det ute till försäljning. Och för oss som förstår charmen med en rejäl – om än lite vildvuxen – trädgård och bevarade detaljer är det inte ett hus som nu är till salu utan en livslång dröm.

LÄS MER: Det gamla kalkstenshuset på Gotland blev lantligt drömhem – spana in det här!

Bevarad och lantlig stil

Huset i sig är 60 mysiga kvadratmeter utspridda på fyra rum varav två är sovrum. I matsalen finns en värmande kamin och i vardagsrummet en bevarad kakelugn. Köket är också bevarat men med modern touch såsom varmvattenberedare och kyl.

Trädgård med potential och gäststuga

Tomten sträcker sig över två och en halv hektar, med närhet till grönskande natur precis utanför dörren. På tomten finns ett uthus på 32 kvadratmeter – inrett med sovrum, dusch och badkar – till dess att gästerna ska titta över.

Utgångspriset uppges till 1,2 miljoner kronor.

Mysigt sekelskifteshus

Foto: Svensk fastighetsförmedling.

Bevarade, lantliga detaljer

Foto: Svensk fastighetsförmedling.

Kamin i matsalen

Foto: Svensk fastighetsförmedling.

Torp med modernt kök

Foto: Svensk fastighetsförmedling.

Lantligt torp på Gotland

Foto: Svensk fastighetsförmedling.

Skulle inte Gotland duga finns ju alltid Frankrike. Följ med oss på Lantliv till Champagne i september. Vi besöker tre av Champagnes mest spännande vinhus: Bollinger, Ayala och svenska Hatt et Söner och bor på ett slott bland vinfälten.

resa till champagne