Välkommen att följa med Lantliv till vackra Piemonte! Vi kommer att bland annat leta tryffel, vandra bland vingårdarna och laga mat tillsammans samt njuta av ett unikt besök med provning av prestigeviner på Fontanafredda, känt för sina baroloviner. Lantliv mat & vins chefredaktör Cecilia Lübeck är med på hela resan. Vi åker den 16-19 september.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Från trädgården på vårt hotell L’Ostelliere kan man njuta av den magiska utsikten över vinfälten.

Piemonte ligger i den nordvästra delen av Italien och är känt för sin idylliska natur, sitt fantastiska kök och viner i världsklass. Barolo, Barbera och Gavi är bara några berömda vindistrikt. Piemonte är också slow food-kulturens vagga och har mycket att erbjuda den matintresserade. Här trivs den berömda vita albatryffeln och hasselnötter av högsta klass. Piemonte är även hemvist för världskända ostar som gorgonzola och robiola. Vi bor mitt bland gröna kullar och böljande vinfält i distriktet Gavi, på lantligt lyxiga och familjeägda vingården Villa Sparina som har anor från 1600-talet. Hotellet L’Ostelliere har smakfullt inredda gästrum, en vacker trädgård och pool. Restaurangen La Gallina serverar förstklassig mat på lokala råvaror. I vinkällaren lagras vita och röda prestige-viner samt gårdens goda spumante, mousserande vin producerat enligt champagnemetoden.

Dag 1: Söndag den 16 september
Vi reser med SAS från Stockholm till Milano. Vi möter vår svensk- och italiensktalande ciceron och åker med buss söderut till Gavi och vingården Villa Sparina. Vi bekantar oss med gården och får en genomgång i den imponerande vinkällaren, som avslutas med avsmakning av Villa Sparinas spumante. Dagen avrundas med en härlig middag på La Gallina, med piemontesiska specialiteter.

Dag 2: Måndag den 17 september
Efter frukost är det dags för tryffeljakt på traditionellt vis med specialtränad hund. Förhoppningsvis får vi även tryffel med hem, för kvällens matlagning. Sedan väntar en picknicklunch i det fria innan vi beger oss tillbaka. Nu finns tid för vila eller promenader. Sedan samlas vi för att laga mat, indelade i mindre grupper och under ledning av gårdens kockar. Rätterna vi lagat avnjuts med husets goda viner.

Dag 3: Tisdag den 18 september
Dagen börjar med en härlig frukost. Nu är det dags för ett unikt besök på vinhuset Fontanafredda, som öppnar sina dörrar för Lantlivs läsare! Fontana-fredda, som har kungliga anor, gör barolo- och barberaviner av yppersta klass och har arbetat för kvalitet och hållbarhet sedan 1850-talet. I år fyller huset 160 år. Fontanafredda har även tilldelats titeln European Winery of the Year 2017 under Wine Star Awards, som hålls av den amerikanska vintidningen Wine Enthusiast. Vår grupp får en rundvandring i parken, bland de signifikanta randiga husen,
i vingården och vineriet. Vi kommer också att prova viner och bjuds på en läcker lunch. Självklart finns det möjlighet att köpa med sig viner hem. Vi åker tilbaka till Villa Sparina på eftermiddagen, då det väntar provning av regionens läckra ostar och berömda hasselnötter. Efter en stunds egentid njuter vi vår avslutningsmiddag tillsammans på gården.

Dag 4: Onsdag den 19 september
Efter frukost checkar vi ut och åker buss till Milano och flygplatsen Linate, för resa hem vid lunchtid. Avresa med SAS och direktflyg till Stockholm.

”Piemonte är slow food-landskapet nummer ett, med underbar mat och fantastiska viner. Hoppas du vill följa med på vår resa! Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Vi ses!”

Pris:

20 445 kr/per person för prenumeranter
21 445 kr /person för icke prenumeranter

I priset ingår:

 • Flygresa Stockholm–Milano med SAS, direktflyg t/r.
 • Logi på L’Ostelliere, 3 nätter, frukost, del i dubbelrum.
 • Transporter enligt program
 • Frukost alla dagar, 2 luncher och 3 middagar
 • Dryck till luncher och middagar
 • Vinprovning på L’Ostelliere
 • Vinprovning på vinhuset Fontanafredda
 • Matlagningskurs & middag
 • Tryffeljakt med picknicklunch
 • Ost- och hasselnötsprovning på gården
 • Svensk- och italiensktalande ciceron Lantliv mat & vins chefredaktör Cecilia Lübeck

Tillkommer:

 • Tillägg för enkelrum, 2 500 kr för 3 nätter/rum.

INGÅR EJ I PRISET:

 • Personliga försäkringar. Avbeställningsförsäkring.
 • Ej i programmet nämnda måltider och aktiviteter.

Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll.

Boka & läs mer

Läs mer och boka på www.bontravel.se eller via UTG Reseproduktion, 08-120 525 00, e-post info@utgreseproduktion.se.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Från trädgården på vårt hotell L’Ostelliere kan man njuta av den magiska utsikten över vinfälten.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

På Fontanafredda njuter vi av vinprovning och härlig lunch.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Matlagningskurs i piemontesiska specialiteter ingår i programmet.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Gårdens kockar får råvarorna från gårdens odlingar.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Ljumma sensommarkvällar avnjuts med fördel ute.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Piemontes hasselnötter är världsberömda.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Den familjeägda gården Villa Sparina har anor från 1600-talet och ligger i distriktet Gavi, och innefattar också hotellet L’Ostelliere.

Lantlivs läsarresa till Piemonte

Cecilia Lübeck reser ofta till Italien, mer än gärna till Piemonte.

Se mer om Fontanafreddas spännande historia i videon: