Om det var ett tag sedan du åkte till stallet för att umgås med hästar och rida så är det dags nu! Här ger vi dig 8 fantastiskt mysiga anledningar till att återvända till hästryggen.

Livet kan på många sätt vara stressigt och ibland hamnar saker man verkligen älskar att göra lite på efterkälken. Men att börja rida igen är verkligen värt all tid. Vilken lyckokänsla!  Vi listar åtta riktigt bra anledningar att börja igen.

Häst med sele

Hästar är magiska djur.

Här är 8 anledningar till att börja rida igen

 1. Det är så avslappnande
  Direkt när du kommer in i stallet infinner sig ett fantastiskt lugn. Själva lukten och ljudet av hästar som äter är så mysig!
 2. Friheten
  Visst är det en sådan frihetskänsla att rida? Det är sällan man känner sig så obunden och fri som på en hästrygg.
 3. Det är bra träning
  Du bygger muskler och får en stark mage, rygg och en bra balans.

  Häst på äng

  Vilken frihetskänsla!

 4. Humöret på topp
  Hästar och ridning piggar upp en annars stressig och grå vardag. Om du känner dig trött på väg till stallet kommer du garanterat gå därifrån med ny och härlig energi!
 5. Vistas i naturen
  Genom att rida och umgås med hästar får du en anledning till att vistas mer i naturen. Att det dessutom är ett trevligt sällskap är en bonus!
 6. Hästarna!
  Hästar måste vara det vackraste djuret som finns. En anledning till att skippa bion – hästarna i stallet är minst lika underhållande. Om inte mer.
  Hästskötsel

  Känslan av att ha en hästkompis att umgås med och sköta om.

  LÄS OCKSÅ: Hemma hos ryttarstjärnan Peder Fredricson på härliga hästgården

 7. Funkar i alla åldrar
  Hästsport har ingen åldersgräns. Därför passar det perfekt i precis alla åldrar att prova på eller återvända till hästryggen. Det finns både hästar och tävlingsbanor som väntar på dig som vill utmana dig själv.
 8. Nostalgiskt
  Om du en gång varit en hästtjej eller -kille så vet du att känslan på hästryggen inte går att beskriva med ord.

LÄS MER: 10 härliga ridturer runt om i Sverige