Här är Lantlivs bästa tips om du vill duka fint i jul!

1. Duka med gamla traditioner och modern design

Blanda gärna gamla traditioner med modern design! Här kompletteras klassiska julfärger med granris, trä, glänsande mässingsdetaljer och stilrena ljusstakar, just dessa är tvåarmade Kit från Klong.

Klassiska julfärger.

2. Duka i midvinterblått

Allt måste inte vara rött – här har vi låtit grafitgrått porslin bli en sober kontrast till den mörkblå duken. En stor zinkform med mossa och ljus blir ett vackert blickfång mitt på bordet.

Läs även: Saffranscheesecake med pepparksbotten

juldukning med stor blå duk

3. Duka med dekorationer från skogen

Här har en stadig björkstam blivit ljusstake! Vi har slagit i spikar som vi sedan knipsat huvudena av, och sedan satt ljus i olika storlekar på. Hyacinter i ett stort fång är också vackert, liksom tallkvistar instuckna i servettringen.

Juldukning i ljusa toner med naturmaterial

4. Duka med vacker vintergrönska

Granris och stora blockljus i en zinklåda skapar underbar julstämning på ett kick. Vi har fyllt ljuslådan med singel, taklök och vackra små äpplen. Glas på fot ur serien Antik, från Reijmyre, porslin Mateus.

Juldukning med grankvistar

5. Dukning i riktig Bullerbyjul-anda

Duka långbord i rött och vitt och bulla upp med sköna fårskinn och kuddar. Låt doftande eukalyptus och vita snöbär smycka bordet och varje kuvert. Assietter, Royal Copenhagen, svarta bestick Gense, duk och servetter Kardelen.

Juldukning i Bullerbystil

Läs även: Lantlig julstämning i Bullerbygården

NUVARANDE Duka vackert till jul – 5 finaste juldukningarna
NÄSTA Inspireras av julstämningen i det faluröda skärgårdshuset