Sätt upp en gärdsgård, fixa en timmerlagning, måla med äggoljetempera eller lär dig renovera gamla fönster.  Det finns byggnadsvårdskurser i det mesta!

Allbäcks fönsterhantverk. Det välkända linoljeföretaget ger kurser i skonsam renovering av fönster från olika tidsepoker.

Byggnadsvårdsföreningen. Ordnar kurser och läger med olika teman. På hemsidan finns även lista över såväl korta som längre utbildningar med anknytning till restaurering och byggnadshantverk. 

Byggnadsvård Qvarnarp. Ordnar en- till tvådagarskurser i allt från målning med ekologiska giftfria färger till timmerstomslagning och fönsterrenovering. Se aktuellt program på hemsidan.

Kulturhantverkarna. I butikerna som specialiserat sig på hälsosamma och hållbara färger hålls även kurser i att måla med linoljefärg och att renovera fönster på traditionellt vis. 

Skansen. Skansen ordnar kurser, hantverks- och slöjdkvällar i timring, lerklining, traditionellt måleri, vedspisrenovering, tegeltakläggning och mycket mer.

Lerklining 10 okt_lowres

På Skansen kan man lära sig konsten att klä väggarna i timmerhus med lera, så kallad lerklining, Foto: Skansen.

Svenska Gärdsgårdar. Ordnar kurser i gärdsgårdsbyggande vår, sommar och höst på flera olika platser i landet. En endags nybörjarkurs och en tvådagars fortsättningskurs. Grundprincipen för hantverket är den samma i dag som för tusen år sedan. 

Sörmlands museum i Nyköping arrangerar tvådagarskurser i många traditionella hantverk, som timmerlagning, murning och putsning, pappspänning och målning med linoljefärg, limfärg och äggoljetempera. 

Huseby2_lowres

Lär dig renovera fönster på en kurs i sommar. Här på Huseby med Byggnadsvårdsföreningen. Foto: Byggnadsvårdsföreningen.

 

Mer inspiration! Lär dig renovera sommartorpet med vår enkla guide! Klicka på bilden!

Renovera_lowres

 

 

 

 

 

Så renoverar du sekelskiftesköket! Klicka på bilden!

sekelskifteskök, cia wedins reportage, willers tipsar

 

 

 

 

 

Se det vackra reportaget om ödegården i Småland som blev ett älskat hem! Klicka på bilden!

mundekulla-3-980x600