Det kändes som att komma hem för Lisa Lemke när hon för första gången klev in i den gamla prästgården i halländska Skrea. Här lever hon sin lantliga dröm med man och barn, matstudio,
egen häst och stenugnspizzeria i bagarstugan.

Lisa lemkes prästgård, foto klas sjöberg

Lisa Lemke hade länge drömt om att få flytta till idyllen i Skrea där flera av vännerna bor. När den gamla prästgården i byn blev till salu var hon och maken Marcus snabba spekulanter.

lisa lemke och hennes häst, foto klas sjöberg

Med flytten till landet kom möjligheten att ha en egen häst. Ardennerhästen Coolan står i ett stall i närheten och sköts och rids av både Lisa och hennes medryttare.

lisa lemkes kök, foto klas sjöberg

Det vackra gamla lantköket med gott om utrymme och ett charmigt skafferi är perfekt för småbarnfamiljen där båda föräldrarna dessutom jobbar med mat, Lisas man Marcus Nordgren är kock.

 

lisa lemkes kök, foto klas sjöberg

Öppna hyllor ger charmig förvaring för fina saker som man vill ha nära till hands. Lisa samlar på allt från burkar till kannor och fina gamla stekpannor som kommer väl till pass som rekvisita när hon fotograferar matreportage.

lisa lemkes kök, foto Klas Sjöberg

Från kökssoffan har man utsikt mot baksidans renoverade gamla bagarstuga som blivit en populär stenugnspizzeria.

lisa lemke hämtar ägg hos grannbonden, foto klas sjöberg

Kring Lisas prästgård finns flera bondgårdar där hon handlar pinfärska ägg, lammkött och honung.

lisa lemkes vardagsrum, foto klas sjöberg

Gammalt och nytt varvas i vardagsrummets myshörna vid öppna spisen där man har en härlig utsikt över fälten utanför fönstret.

lisa lemkes kontor, foto klas sjöberg

I arbetsrummet på övervåningen råder en kreativ stämning. Ett collage av nyhetssidor från hela världen ger hörnan en lekfull känsla.

lisa lemkes pizzeria, foto magnus carlsson

Kika in i uthuset och bagarstugan som renoverats och blivit en mysig helgöppen pizzeria.

lisa lemkes bakugn, foto klas sjöberg

Stenugnen behöver passning under de fyra timmar det tar att elda upp rätt temperatur för pizzorna, det är värdefull hemmatid för Lisa som reser mycket i veckorna.

lisa lemke bakar pizza

Det svänger när Lisa lagar mat inför publik. Prostens pizza har plats för 50 gäster, ibland har väntetiden varit tre månader.

lisa lemke gräddar pizza

Pizzabagaren Lisa Lemke ändrar i pizzamenyn varje helg och anpassar sig efter vad de lokala odlarna har i säsong.

lisa lemkes pizza, foto magnus carlsson

Det är serverat! Prostens frasiga stenugnspizza toppas till åttio procent av halländska godsaker i säsong. Men den lufttorkade skinkan kommer ända från Flen.

Här kan du följa

blogghuvud, Lisa Lemke, foto magnus carlson