I jul blir det extra mycket av våra krönikörer och favoritbönder Mandelmanns i tv-rutan. Vi kommer att få följa med till gården Djupadal både i ett julspecial den 19 december och på självaste julafton då paret är julvärdar i TV 4. Det här kan vi vänta oss av julen med Mandelmanns.

Julfirandet på gården Djupadal börjar förstås tidigt med en stor och härlig julfrukost med nära och kära, vänner och grannar.

–  Det brukar vara fullt hus fram till tre på eftermiddagen, berättar Marie Mandelmann för Ystad Allehanda.

Den stora härliga frukosten är Gustav Mandelmanns favoritdel av firandet och på bordet står hans julmåste – pannbröd som fyllts med ägghalvor, rom, grönsaker och surkål.

– Julens bästa grej är att slå upp dörrarna till julefrukosten där det vankas nybakade pannbröd och fiolspel med vild dans runt granen, säger Gustav Mandelmann i ett pressmeddelande.

Det kommer att lagas massor av härlig mat, värmande äppelglögg görs på årets äppelmust och det blir stort ståhej när årets julkorv ska stoppas. Julgranen ska huggas och kläs, djuren ska klappas och få lite extra gott. Marie kommer att visa hur man gör en vacker bordsdekoration av äpplen och mässingsplåt och julklapparna tillverkas förstås av familjen själva hemma på gården.

Visst låter det här som en drömmig jul?

Den 19 december sänds en julspecial från Mandelmanns gård i TV4 och på julafton dyker värdarna upp i rutan klockan 16.03 i samma kanal.

Vi längtar!

LÄS ÄVEN
Mandelmanns: Så laddar vi för advent 
Ljuvliga recept från Mandelmanns gård
Så skördar Mandelmanns på sin gård

Missa inte Mandelmanns krönikor i Lantliv – Prenumerera på Lantliv